Coaching

Individuele coaching

Contact met de ander is in de dienstverlening van zorg en onderwijs van essentieel belang. Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan.

Misschien herken je ook wel dat het contact met een ander mens je oplevert dat de ander soms iets doet dat niet kan of mag of dat indruist tegen je eigen normen en waarden? Of dat de ander gedrag vertoont dat ‘vreemd’ is, wat je zelf nooit zou doen? Het komt ook voor dat emoties van onzekerheid, angst of boosheid geuit worden. Soms op een heel andere manier dan je zelf zou doen.

Juist in contact met een ander mens komen we dus ook onze patronen en triggers tegen. Herken je daarnaast dat je keihard werkt en dat de (werk)druk toeneemt, juist door allerlei invloeden van buitenaf en voortdurend veranderende omstandigheden? Dan is de kans erg groot dat je om deze redenen stress ervaart. Het gevolg is dat je jezelf kwijt raakt en je minder betrokken voelt. Mogelijk herken je dan, dat je daardoor meer afleiders zoekt zoals roddelen, jezelf inhouden, kritiek leveren, roken, meer eten of drinken, jezelf afsluiten van de omgeving of de oplossing zoeken in het uit de weg gaan van contact. Wat je allemaal te bieden hebt, je kwaliteiten en intenties, dat komt dan niet goed uit de verf.

 

Hoe zorg je ervoor dat je weer in je kracht, met jouw energie en kwaliteit, aan het werk bent?

Wij willen jou ondersteunen om terug naar jezelf en jouw eigen rust en unieke kwaliteiten te gaan. Dit doen we door je te leren jezelf de ruimte te gunnen, zodat je jezelf kunt erkennen, ook de patronen (h)erkent en er een andere keuze in kunt maken. Dat klinkt als simpel en toch ook als ver van je bed. Het is dichter bij dan je zelf denkt. Hierdoor kan je er weer vanuit volle kracht zijn. Door onze ervaring in onderwijs en zorg hebben we daar een concrete oplossing voor!

We ondersteunen je om weer uit eigen kracht te kunnen handelen, agressie te voorkomen en met plezier op de werkvloer te ‘zijn’, zodat je weer energie krijgt in je werk en je je vrij en prettig met jezelf voelt. Hierdoor ben je ook een prettige professional, wat je in hart en nieren altijd al bent geweest, die alleen door enkele patronen is ondergesneeuwd.

 

Waar kan je qua steun en support aan denken als professional?

Bij coaching en/of training “IK als professional” kun je denken aan oplossingen die je helpen op het gebied van:

  • Hoe krijg ik beter contact en een prettige omgang en bejegening als professional waardoor de ander ‘erbij blijft’ en blij wordt van wat ik bied?
  • Hoe benader ik de ander (bijv. de student of bewoner/cliënt)?
  • Hoe blijf ik bij mijzelf in contact met de ander?
  • Hoe kan ik mijn sneren (verbale reacties/agressie) preventief voorblijven en mijn irritaties of energieverlies verminderen?
  • Hoe breng ik mijn spanning en stress omlaag in mijn werk en laat ik die los als ik naar huis ga? Hoe behoud ik mijn work/life balance?
  • Hoe houd ik contact met mijzelf en kan ik tegelijk mijn aandacht op de ander richten?
  • Hoe blijf ik in mijn eigen energie als er prikkels komen uit omgevingsfactoren zoals werkdruk en regels die zich opdringen?

Hulp nodig of vragen?

 06-21586029

Bel mij terug

1 + 1 =