TeamCoaching

Teamcoaching

Wellicht herken je dat mensen óver elkaar gaan praten in plaats van mèt elkaar. De werksfeer is daardoor onveilig geworden en teamleden spreken elkaar niet meer aan. De sfeer wordt gestresst en mensen ontlopen elkaar. Daarnaast herken je misschien dat afspraken niet worden nagekomen in de samenwerking.

Waarom heeft het overleg niet geholpen?

Wellicht heb je al geprobeerd in een werkoverleg afspraken te maken om dit op te lossen. Er zijn knelpunten benoemd of zelfs een training gedaan om het team bij elkaar te brengen. Door de waan van de dag of het niet doorbroken krijgen van ingesleten patronen, blijft het team nog hetzelfde doen.

Hoe creëer je wél contact in het team?

Doordat ieder teamlid leert naar zichzelf te kijken en de eigen patronen herkent en erkent en ermee kan dealen vanuit het hier en nu, wordt er werkelijk een verandering ingezet. De teamleden brengen hun eigen autonomie en authenticiteit in, en nemen verantwoordelijkheid over hun eigen patronen.

Hierdoor spreken teamleden elkaar aan vanuit hun eigen triggers en zien ze dat de ander slechts een ‘voertuig’ is waar ze iets op projecteerden vanuit een patroon. Door het te zien, uit te spreken en elkaars gebruiksaanwijzing te leren kennen èn een cultuur te creëren waar het laagdrempelig wordt om binnen 48 uur dingen ‘schoon te maken’ met elkaar, ontstaat werkelijk contact.

De gewenste resultaten worden weer behaald. De effectieve gedragingen met elkaar neergezet om de flow met elkaar te ervaren. En zo de beoogde doelstellingen met elkaar neergezet.

Begeleiding die het team tot effectief teamgedrag brengt

Met ieder teamlid wordt een persoonlijke intake afgenomen waardoor al op voorhand zicht gekregen wordt op de persoonlijke en teamdynamiek. Er wordt een deal gesloten over de focus van elk teamlid in het traject.

Vervolgens wordt er in het team in teambijeenkomst(en) volle aandacht gegeven om de triggers op te ruimen van oud zeer die oude belemmeringen en ‘muren’ zijn geworden tussen de teamleden.

Er wordt getraind om effectief met elkaar te communiceren in zaken als:

  • hoe spreek je elkaar constructief aan? (en hoe waardeer je elkaar?)
  • hoe neemt ieder teamlid de ‘ver-antwoord-elijkheid’ voor eigen kwaliteiten en kunnen de teamleden  elkaar hierop vinden?
  • hoe staat het teambelang weer voorop?

De verantwoordelijkheid van elk individu staat centraal. Imners: elk teamlid is van invloed op het geheel.  En het grotere teambelang staat voorop. Dit wordt steeds in relatie gebracht tot de persoonlijke belangen. De kunst is om de bijdrage aan het geheel steeds te blijven zien.

Er is nazorg over de teameffecten van deze training door een vervolg dat passend en effectief is bij de uitkomst van deze teamsessie. De leidinggevende heeft in het traject zicht gekregen wat helpende dyanmieken zijn en passende interventies, zodat de leider hiermee, samen met de teamleden verder kan.

Uiteraard gebeurt dit op basis van voortschrijdend inzicht in wat het team nodig heeft om het effect van de communicatie te optimaliseren. Hierbij bieden we effectieve methodes. Deze methodes worden toegepast op de thema’s die spelen. De professionals ervaren, bespreken en beoefenen ze, zodat ze deze tools direct in de praktijk kunnen gebruiken.

Neem nu direct contact met mij op of laat je telefoonnummer voor mij achter zodat we contact hebben over een oplossing die voor jou werkt.

Er is ook een specifieke aanbod qua trainingsmodules qua onderwerpen in een totaalaanbod voor teamtrainingen. Kijk gerust verder naar de volgende mogelijkheden. Je kunt denken aan trainingsmodules en/of ondersteuning zoals:

  • Als team samenwerken vanuit ieders eigen unieke kwaliteiten en kracht en zo elkaar vinden in contact
  • Spreken met elkaar in plaats van over elkaar.
  • Vanuit roddelen en “praten óver” naar trainen van echt contact maken als team.
  • Elkaar op een effectieve en prettige manier aanspreken op dingen die lekker lopen en minder lekker lopen.
  • Van klagen naar vragen. Wanneer er wordt geklaagd en geroddeld en er van alles wordt besproken buiten het teamoverleg en wanneer stressmechanismen actief zijn die ons niet in contact met elkaar brengen, hoe leer je deze dan af en hoe ga je staan voor jouw wensen in het team en jouw positieve oplossingen?
  • Inzicht in groepsdynamiek en passende interventies (samen en met de leider).

Met deze modules kan jij met je team weer zelf de regie krijgen, jullie focus hervinden, de samenwerking verbeteren en met elkaar issues aangaan en elkaar op een veilige manier aanspreken. Dit alles in contact.

Dat is waar de Contact Academy met effectiefteamgedrag.nl over gaat. Neem nu direct contact op per mail of telefoon om je te helpen aan een prettige en effectieve oplossing voor jou.

Hulp nodig of vragen?

 06-21586029

Bel mij terug

12 + 7 =